Wednesday, May 27, 2015

Tavuk Fajita!

Bilindiği üzere fajita (doğru okunuşu fahita) bir meksika yemeğidir. Latin amerika, özellikle meksika damak tadının bize oldukça yakın olduğunu düşünüyorum. Farklı şeyler yiyor içiyor gibi görünsekte özünde yakaladığımız lezzetler birbirlerine çok yakınlar. Orijinaline sadık kalmaya çalışarak hazırladığım tavuk fajita tarifine geçelim :).



Malzemeler (4 kişilik)

2 adet tavuk göğsü

1 adet sarı biber

1 adet kırmızı biber

1 adet yeşil biber

2 diş sarımsak

1 limon kabuğu rendesi

Yarım limon suyu

1 orta boy soğan

1tutam kekik, kızmızı toz biber, karabiber, 2 adet küçük *cayenne biberi kurusu (toz haline getirilimiş)

2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tortilla için:

1 nescafe fincanı ılık su

Aldığı kadar un

Yaş maya

Tuz

Avokado sosu için:

1 küçük avakado

1 tutam kişniş (2-3 dal)

1 diş sarımsak

Yarım limon suyu

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1-2 damla sirke

Tuz

HAZIRLANIŞI

2 adet tavuk göğsü jülyen olarak doğradım ve bir kaba aldım. Üzerine ezilmiş sarımsağı, yarım limon suyunu, bir limon rendesini, baharatları ekleyip iyice karıştırdım ve marine olması için bir saat bekledim (bekleme süresi size kalmış :P).



 Tavuklar marine olduktan sonra aynı şekilde jülyen olarak doğranmış biberleri (biberler büyük oldukları için her birinin yarısını doğradım) bir tavaya aldım, yüksek ateşte zeytinyağıyla 5-6 dakika pişirdim, Meksikalı bir arkdaşım aslında Meksika bayrağı beyaz, kırmızı ve yeşil renklerinden oluştuğu için sarı biberin isteğe bağlı olduğunu söyledi ama ben ekledim :). Daha sonra halka halka doğradığım soğanları da ekleyip aynı şekilde yüksek ateşte 5-6 dakika daha pişiridim.



Bu arada tortilla hamurunu hazır ettim. Bir fincan ılık suya  yaş mayayı ekleyip karıştırdıktan sonra    un ile karıştırıp yoğurdum, üzerini nemli bezle örtüp mayalanmaya bıraktım. Oda sıcaklığında 30- 40 dakika yeterli oluyor. Bu miktarlara göre 8-10 tane çıkıyor.

Başka bir tavada marine ettiğim tavukları da yüksek ateşte pişirdikten sonra biberleri ve tavukları  karıştırdım. Fajita teorik olarak hazır ama küçük pidelerde servis edilmeden tam fajita olmuyor :).


Daha sonra tortillaları hazırlamaya giriştim, mayalanmış hamurdan küçük parçalar alıp çapı 15 cm     olacak şekilde küçük lavaşlar açmaya çalıştım. Galiba oldu :D.



    Servis için dometes sosu, yoğurtlu mayonez ve avokado sosu hazırladım.

    Pidelerin üzerine fajitalar konularak servis edilir. 


Afiyet olsun! :)

No comments:

Post a Comment