Sulu köfte zannediyorum iç anadolu coğrafyasında sıkça yapılan bir yemek. Aslında bir hayli de zahmetli ama nedense pek içim ısınmamıştı bu yemeğe. Daha önce ekşili versiyonunu hiç denememiştim hem deneyip tadına bakmak hemde değişik birşey yapmak için yaptım bu çorbayı. :)
Ekşili Sulu Köfte (4 kişilik)
300 gram kıyma
1 nescafe fincanı köftelik bulgur
1 soğan rendesi (rondo çok işe yarıyor :P)
1 yumurda
Az bir miktar ekmek içi
Kuru nane, tuz, kırmızı toz biber, kara biber, kimyon, köfte bahar
Az miktarda un ve maydonoz (tepsiye yaymak için)
1 limon ve 1 yumurta sarısı sosu için
Hazırlanışı
1. Un ve maydonoz hariç bütün malzemeleri koyup iyice yoğuruyoruz.
2. Sonra büyükçe bir tepsiye unu ve maydonozları serpiştirip, hazırladığımız karışımdan küçük yuvarlaklar yapıp tepsiye atıyoruz. Görsel olarak ne kadar küçük olsalar o kadar iyi sanırım, içlerinde bulgur olduğu için daha çok şişeceklerini de hesap etmek lazım tabi.
3. Ben 30-40 dakika kadar dinlendirdim. Açıkcası bekletmek için optimum bir süre varmı bilmiyorum.
4. Daha sonra yaklaşık bir litre suyu kaynatıyoruz, ben içine az miktarda salça da ekledim. Sonra köfteri de maydonozlarla birlikte suya ekliyoruz, 15-20 dakika kaynatıyoruz.
5. Suyundan bir kaseye alıp içine önceden iyice çırpıp hazırladığımız limon ve yumurta sarısı karısımını yavaş yavaş ekliyoruz.
6. Daha sonra kaseyi tencreye ekliyoruz. Bu esnada karıştırmayı da ihmal etmeyelim. 10 dakika kadar daha kaynadıktan sonra çorbamız hazır :)
7. Siz de benim gibi burun kıvırıyorsanız bir de ekşili deneyin, çok leziz oldu.
No comments:
Post a Comment