Sanırım kuru fasulye diyince şöyle bir duracaksın. Çok sevilen yemeklerin başında gelen, kolay, ekonomik bir yemektir. Ne var ki sulu köfte de olduğu gibi pek sevememiştim. Ama et suyu ile denedim ve gerçekten artık severek yiyorum. Tabi ki et suyu ile kuru fasulye yapmak çok orjinal bir fikir değil ama ben bu şekilde sevmeye başladığım için tarifi paylaşmak istedim.
Malzemeler (4 kişilik)
1 büyük boy soğan
2 adet yeşil biber (büyük ve tombullardı, eğer küçük olursa sayısı artırılabilir)
4 adet domates
1 çorba kaşığı salça (domates + biber karışık)
1 su bardağı fasulye (akşamdan ısladık)
Tuz, kırmızı toz biber (olmazsa olmaz)
Et suyu (1 litre kadar)
Zeytinyağı
Düdüklü tencere :)
Pilav :D
Turşu :D :D
Yapılışı
Küp küp doğradığımız soğanları az miktarda zeytinyağında çeviriyoruz, daha sonra salçayı, öncede doğrayıp hazır ettiğimiz biberleri, domatesleri (kabukları soyulup, doğranmış) ekleyip çevirmeye devam ediyoruz. Daha sonra fasulyeyi ekliyoruz, Biraz karıştırdıktan sonra et suyunu ekleyip, yaklaşık 30 dakika düdüklü tencerede pişiriyoruz. Zaten pişme kokusu gelmeye başlıyor.
Afiyet olsun!
No comments:
Post a Comment