Thursday, March 7, 2013

Uydurma bir tarif de benden :) Eringi Mantar Tava!

Uzun zamandır sebze halinde gördüğüm, hep merak ettiğim ve adını bilmediğim tombiş mantarları sonunda denedim. Aldıktan sonra adlarını da öğrendim tabi. Eringi mantarı (pleurotus eryngi, king oyster, kral mantarı) gerçekten çok sevimli bir görüntüye sahip ve bir o kadar da lezzetli. Bundan sonra da fırsat buldukça almaya çalışacağım. Şimdi gelelim eringi mantaralarını kullarak yaptığım mantar tavaya :)



Mantar tava (2 kişilik)

2 adet eringi mantari

1 adet büyük boy sosis

3 adet küçük boy domates (İstenilen miktarda konulabilir)

1 adet büyük boy biber

10 adet arpacık soğan (Oldukça küçüklerdi)

İstenilen miktarda zeytinyağı

1 çorba kaşığı salça (domates+biber karışık)

Tuz, karabiber, pul biber (acı sevenlere)

Üzeri için peynir (kaşar, mozzarella, eriyen her türlü peynir olur)


Malzemeleri istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz. Sonra sırasıyla 5-7 dakika pişirerek; soğanları, biberleri, mantarları, sosisleri, domatesleri, salça tuz ve baharatları atıp soteliyoruz. Ortalama pişirme süresi 25 dakika. Daha sonra hazıladığımız karışımdan toprak güveçlere pay ediyoruz. Üzerlerine kaşar koyup, kaşarlar eriyip hafif üzerleri kızarana kadar fırınlıyoruz. Gerçekten çok lezzetli oldu, eringi mantarlarının da sevimliliklerinin yanında kendilerine has hafif tatlı bir lezzetleri varmış. :)

No comments:

Post a Comment