Tuesday, November 12, 2013

Günün Menüsü! Et sote ve Zerdeçallı Pilav

Leziz bir et sote ve yanınıda zerdeçallı pilav. Bence iyi ikili oldular. Nasıl olmuşlar bir bakalım.



Malzemeler (2 kişilik)

Et Sote  

3 adet dana fileto

10 adet arpacık soğan

1 adet havuç

1 adet domates rendesi

Zeytinyağı

Tuz, karabiber, pul biber, biberiye, kekik


Yapılışı

Önce etleri yumuşak olsunlar diye az miktar suda su tamamen buharlaşıncaya kadar haşladım. Tavaya yağı koyduktan sonra soğanları ve önceden kazıyıp halka halka doğradığım havuçları ekledim (jülyen olsa daha iyi olurdu açıkcası unutmuşum). Birlikte 10 dakika kadar soteledim. Daha sonra haşlayıp elimle küçük parçalara böldüğüm eti ekledim. Hemen sonra da domates rendesini ekledim. En son baharatları ekleyip etler iyice yumuşayınca kadar pişirdim. Fena olmadı :)

Zaerdeçallı pilav

Malzemeler (2 kişilik)

1 su bardağı pirinç

1 avuç kuru domates (yaklaşık 5 domates kurusu)

1 küçük konserve kutusu bezelye

1 tatlı kaşığı zerdeçal

Tuz

Su

Tereyağı, zeytinyağı

Yapılışı

Az miktarda zeytin yağı ve tereyağını pilav tenceresine koyuyoruz, yağlar hazır olunca kuru domates parçalarını ekliyoruz (benim domatesler büyük parçalı olduğu için küçük parçalara ayrıdım, kesmek için önce biraz suda beklettim çünkü çok sertlerdi). Dometesleri yağda çevirdikten sonra önceden yıkayıp sürdüğümüz pirinçi ekliyoruz ve 7-8 dakika kavuruyoruz. Daha sonra suyunu (1.5 su bardağı) ekleyip, zerdeçalı ve tuzu koyuyoruz. Zerdeçal hem çok güzel bir aroma hem de şirin bir renk veriyor, pilavımız sarı sarı oluyor. Piştikten sonra bezelyeyi ekleyip, pirinçleri ve bezelyeleri ezmemeye çalışarak karıştırıyoruz. Bitti.

Afiyet olsun!


No comments:

Post a Comment