Saturday, November 23, 2013

Ev Usulü Pizza! Ton balıklı ve pastırmalı!

Pizzayı çok severim, hatta en sevdiğim yemeklerin başındadır. Benim gibi pizza sevenlere iki farklı tarif…Harbiden leziz oldu. :)



MALZEMELER

Hamuru için;

2,5 su bardağı kepekli un

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

Yarım paket yaş maya (yaklaşık 10 gr.)

Yaklaşık bir bardak su


Tabanı için;

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ya da mozzarella

3 adet domates rendesi

2 tatlı kaşığı salça (domates+biber karışık)

Acı sos (isteğe bağlı)

Kekik, fesleğen

Üzeri için;

Ton balıklı; bir kutu tonbalığı, bir küçük soğan, yeşil biber, yarım su bardağı peynir (kaşar ya da mozzarella), üzerine maydonoz da serpiştirilebilir.

Pastırmalı; bir boğum sucuk, 5-6 parça pastırma, yeşil biber, yarım su bardağı peynir (kaşar ya da mozzarella)

YAPILIŞI

Geniş bir kaba un, tuz ve şekeri koyup iyice karıştırıyoruz. Daha sonra ılık suda ıslattığımız mayayı (sulu karışım) ve zeytin yağını ekleyip iyice yoğuruyoruz.(10 dakika kadar). Hazırladığımız hamuru ikiye bölüp yarım saat beklemeye bırakıyoruz. Çok yumuk oldular. :)



Tabanı için; rendelenmiş domates, salça, peynir rendesini, bir tutam kekik ve fesleğeni (ben bir miktar da aci sos koydum ve salçam tuzlu olduğu için tuz atmadım) bir tabakta karıştırıp güzel bir karışım elde ediyoruz.



Soğanları halka halka kesiyoruz, ton balığını ve peyniri hazır ediyoruz, biberleri resimdeki gibi hazırlıyoruz.

Sucukları halka halka kesiyoruz, pastırmlar, biberler, peynir hepsi hazır.

Hazırladığımız hamurları elimizle şekil vererek yuvarlak haline getiriyoruz. Üzerlerine domates karışımını sürüyoruz. Üstlerine ton balıklı için; öncelikli soğanlar, ton balığı, biberler ve son olarak peyniri; pastırmalı için; sucuklar, pastırmalar (elimizle küçük parçalara böldüğümüz), biberler ve peyniri ekleyip 220º ısıttığımız fırında 10’ar dakika pişiriyoruz.











Afiyet olsun! :)


No comments:

Post a Comment