Sunday, January 19, 2014

KOLAY YAŞ PASTA!

Özel günlerimiz için şirin bir pasta. :) Pasta yapmak hiç bu kadar zevkli olmamıştı. :P


Tarifte yukarıdaki pastayı anlattım, bunu da aynı tarifle yaptım, Yalnızca renk farkı var ; ).
MALZEMELER

1 adet hazır pandispanya keki

2 tatlı kaşığı badem krokan

İç kreması için;

2 su bardağı süt

1 çorba kaşığı nişasta

1 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı vanilya şekeri

3 damla mavi gıda boyası






Dış kreması için;

1 adet muz

200 ml. krema

2 çorba kaşığı şeker

3 damla kırmızı gıda boyası

Üzeri süslemesi için;

Beyaz şeker hamuru

Dekoratif çikolata

YAPILIŞI

Ben daha küçük bir pasta istediğimden hazır pandispanya kekini bir kapak yardımıyla keserek küçülttüm.



İlk önce iç kremasını hazırladım.

Öncelikli olarak bir tane muzu bir kaba alıp blenderla eziyoruz. (Dış kremasına da koymak isterseniz yarısını ayırabilirsiniz.)

Üzerine kremayı, gıda boyasını, şekeri ve vanilaya şekerini ekleyip, krema kıvam alana kadar çırpıyoruz.

Buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz.

** Ayva reçelli yılbaşı tatlısı kremasıyla aynı (tarifi daha önce vermiştim) bu sefer pembe gıda boyası kullandım. Muzlu olması gerçekten ayrı bir lezzet katıyor. :)


Dış kreması için,

Un ve nişastayı soğuk süte katıp topaklanmaması için özen gösterek iyice karıştırıp ateşe koyuyoruz. Hemen ardından gıda boyasını katıp kıvam alana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Evet çok sıkıcı ama sonuç iyi oluyor :).
İndirmeye yakın vanilya şekerini ve tereyağını katıp sürekli karıştırıyoruz lakin karıştırmazsak krema kıvamını yitirip parça parça oluyor. Soğumaya bırakıyoruz ama arada bir karıştırmaya devam ediyoruz. Aklımıza geldikçe karıştırıyoruz :).


Soğuduktan sonra, kekin katlarını ayırıp her bir katına önce mavi kremadan sonra krokandan koyuyoruz. İşlem bititice buzdolabında donan dış kremadan bir kat sürüp keki dolaba kaldırıyoruz. İlk kat iyice donduktan sonra ikinci katıda sürüyoruz. Tekrar buz dolabına koyuyoruz.


Gelelim süslemesine, servis etmeden hemen önce kalıp yardımıyla hazırladığımız şeker hamuru kalplerini ve çikolatalırını isteğimize göre pastamızın üzerine yerleştiriyoruz. Bence fena olmadı. :).


Afiyet olsun! :D

Not: Tadı da görüntüsü kadar güzeldi. :P





No comments:

Post a Comment