Wednesday, January 1, 2014

YILBAŞI TATLISI!!! (Ayva reçelli:))

Yılbaşında olduğu gibi özel günlere de yakışacak, basit bir kedi dili tatlısı :). Yeni yıl herkese iyi gelsin!

Malzemeler (4 kişilik)

8 adet kedi dili

1 adet muz

200 ml. krema

4 çorba kaşığı şeker

4 çorba kaşığı ayva reçeli

Tarçınlı ılık su

1 tatlı kaşığı vanilya şekeri

3-4 damla sarı gıda boyası

Yapılışı

Öncelikli olarak bir tane muzu bir kaba alıp blenderla eziyoruz.

Üzerine kremayı, gıda boyasını, şekeri ve vanilaya şekerini ekleyip, krema kıvam alana kadar çırpıyoruz.

Buzdolabında 2-3 saat bekletiyoruz.


Daha sonra kedi dillerini tarçınlı suda ıslatıp, küçük kaselere (ya da bardaklara) 2-3 parçaya bölüp bir kat yerleştiriyoruz, üzerine krema koyup, birer kat daha kedi dili yerleştirip tekrar krema koyuyouz.


En üst kata reçelimizden (ben ayva reçeli kullandım ama herhangi bir reçel de iş görür :)) koyup, çeviz içlerini ilave ediyoruz.

Buzdolabında iyice donması için 2 saat daha beklettikten sonra tatlımız hazır.



Afiyet olsun!

Mutlu yıllar! :D



No comments:

Post a Comment