Baştan söyleyeyim lavaş ekmek tarifi vermeyeceğim, tortilla aynı zamanda İspanyol patatesli omletinin adıdır. Basit bir patatesli omlet olarak düşünebilirsiniz ama gerçekten yapılışında püf noktaları var ve lezzetini çok değiştiyor. Şahsen ben yediğim lezzeti tutturabilmek için baya uğraştım. Sonunda öğrendim. :)
Malzemeler (İki kişilk)
1 adet orta boy patates
3 yumurta
1 adet küçük kuru soğan
Tuz
Zeytinyağı
Yuvarlak ve tombul formu vermek için küçük, iyi bir yapışmaz tava.
Yapılışı
Patatesleri ince ince doğruyoruz. (Kuru soğanı halka halka doğrar gibi)
Tavaya yeterli miktarda zeytinyağını ekleyip, patatesleri sürekli karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. (Ne kızartıyoruz ne kavuruyoruz). Piştikçe ezerek boyutlarını küçültebiliriz.
Daha sonra soğanı ekliyoruz.
Soğanların biraz diri kalmasının hiçbir mahsuru yok, zevkinize kalmış.
Soğanlar pişince altını kapatıyoruz. Tuz ilave ediyoruz. 5 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz.
Bu sırada yumurtalarımız bir kaba kırıp iyice çırpıyoruz. Tuz ilave ediyoruz.
Patatesli soğan karışımını yumurtaların olduğu kaba döküp, karıştıyoruz.
Tavaya çok az yağ ekleyip karışımı döküyoruz, yumurtalar tamamen pişene kadar karıştırıyoruz, en son tavanın şeklini alması için karıştırmayı bırakıp, kızarması için bekliyoruz.
Bir tabak yardımıyla ters düz ederek öteki yüzü de kızarana kadar pişiyoruz. (İki tarafta tamamen kızarana kadar ters düz edebiliriz.)
Omletimiz hazır!
Bence denemeye değer. Patatesli omlet diyip geçmeyin. :)
No comments:
Post a Comment