Farklı pilav denemelerini seviyorum. Pirinç öyle bir yiyecek ki ne tarafa çeksek geliyor. Yani demek istediğim çok çeşitli yemekler yapmak mümkün. Pilav için kepekli pirinç kullandım. Bulgura benzeyen tadıyla favorilerimden. Tek kusuru normal pirince göre iki kat daha geç pişmesi. Ama yarım saat önceden ıslayarak bu sorunun da üstesinden gelebilirsiniz:). Ayrıca bu tarz pilavlarda kuru domates ve zerdeçal kullanmadan edemiyorum. Zerdeçal hem çok faydalı hem pirinçle çok uyumlu hem de çok güzel renk veriyor.
Malzemeler (4 kişilik)
1 su bardağı kepekli pirinç
3 çorba kaşığı mercimek
10-12 parça kuru domates
Bir tutam dere otu ve frenk(yaprak) soğanı (yeşil soğanda olur tabiki)
Zeytinyağı
Et suyu
Tuz, Zerdeçal (İsteğe bağlı)
Yapılışı
Başlamadan yarım saat önce pirinç ve mercimeği sıcak suyla ıslatıyoruz (aksi halde pirinçler bir saatte ancak pişiyor). Kuru domatesleri de rahat kesebilmek için az miktar suya koyuyoruz. Dere otunu ve yeşil soğanları küçük küçük doğrayıp hazır ediyoruz.
Daha sonra tencereye zeytin yağını koyup doğradığımız domates kurularını ilave ediyoruz. 5-6 dakika çevirdikten sonra sırasıyla mercimek ve pirinci ekliyoruz. 5-6 dakika birlikte pişirdikten sonra 2 su bardağı et suyunu ilave ediyoruz (kuru domatesi ıslattığım suyu da ilave ettim). Dere otu ve soğanları da ekleyip son olarak tuz ve zerdeçalı koyuyoruz. Yarım saat sonra pilavımız hazır.
Afiyet olsun! :)
No comments:
Post a Comment