Malzemeler (3 kişilik)
1 adet büyük kabak
1 adet patates
1 adet küçük boy havuç
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
1 tutam frenk soğanı ya da 2-3 dal yeşil soğan
1 çorba kaşığı un
100 gr. beyaz peynir
Zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı
Öncelikle patatesi haşlıyoruz. Daha sonra sırasıyla kabağı, havucu, yeşillikleri rondodan geçiriyoruz. Hepsini geniş bir kapta biriktiriyoruz. Haşlanmış patatesi çatalla ezip karışıma ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Daha sonra unu, baharatları ve zeytinyağını koyup tekrar karıştırıyoruz. Son olarakta peyniri ilave edip son kez karıştırıyoruz :). Hazırladığımız karışımı küçük bir borcam kabına döküp önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz. Mücverimiz hazır. Mmmm çok leziz! :).
Not: Ben içine peynir koyduğuğum için üzerine kaşar koymadım ama pişmeye yakın üzerine kaşar koyup eriyip hafif kızarana kadar beklenebilir.
Afiyet olsun!
No comments:
Post a Comment