Sunday, December 15, 2013

FIRINDA MÜCVER!

Mücveri fırında yapmaya başladığımdan beri daha bir sever oldum, neden derseniz yağda kızartmakla uğraşmadığınız gibi çok daha hafif oluyor. Lezzetinden de hiçbir şey kaybetmetmiyor (bence daha bile leziz).
Nasıl olmuş bir bakalım :P.



Malzemeler (3 kişilik)




1 adet büyük kabak

1 adet patates

1 adet küçük boy havuç

1 tutam maydanoz

1 tutam dereotu

1 tutam frenk soğanı ya da 2-3 dal yeşil soğan

1 çorba kaşığı un

100 gr. beyaz peynir

Zeytinyağı

Tuz, karabiber, pulbiber 

Yapılışı

Öncelikle patatesi haşlıyoruz. Daha sonra sırasıyla kabağı, havucu, yeşillikleri rondodan geçiriyoruz. Hepsini geniş bir kapta biriktiriyoruz. Haşlanmış patatesi çatalla ezip karışıma ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Daha sonra unu, baharatları ve zeytinyağını koyup tekrar karıştırıyoruz. Son olarakta peyniri ilave edip son kez karıştırıyoruz :). Hazırladığımız karışımı küçük bir borcam kabına döküp önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz. Mücverimiz hazır. Mmmm çok leziz! :).


Not:  Ben içine peynir koyduğuğum için üzerine kaşar koymadım ama pişmeye yakın üzerine kaşar koyup eriyip hafif kızarana kadar beklenebilir.

Afiyet olsun!

No comments:

Post a Comment