Patlıcanı da patlıcanla yapılan yemekleri de ayrı bir severim. Fazla besin değerinin olmaması ülkemiz için büyük tezat. Özellikle yazın en çok tüketilen sebzelerin başındadır sanıyorum. Patlıcan da öyle bir sebzeki, bence ne kadar yağlı yapılsa o kadar leziz oluyor ve bir o kadar da kalorili :S. Neyse lafı fazla uzatmayım da tarife geçeyim :).
Malzemeler (2 kişilik)
Beğendi için:
2 adet patlıcan
1,5 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
Rendelenmiş kaşar peyniri
Bir çorba kaşığı zeytinyağı ve tereyağı
Bir tutam muskat, karabiber, tuz
Sote için:
250 gr. dana kuşbaşı
1 küçük soğan
Az miktarda yeşil ve kırmızı biber (Miktarları fotoğraftan görebilirsiniz)
1 çorba kaşığı salça
Zeytinyağı
Bir tutam biberiye, kekik, fesleğen, tuz, karabiber, kırmızı acı toz biber (acı olup olmaması tamamen size kalmış)
Hazılanışı
Öncelikle patlıcanları közlenmesi için fırına atıyoruz.
Bir tavaya etleri koyup üzerine bir kahve fincanı kadar su ekleyip etler iyice suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Üzerine ince kıyılmış soğanları ekliyoruz. Soğanlar iyice pişince,ince ince doğranmış biberleri ekliyoruz, biberler pişince salçayı ekliyoruz. Sotelemeye devam edip, biraz su ekleyip kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Son olarak baharatları ekliyoruz.
Artık beğendiyi hazırlamaya başlayabiliriz. Bu sırada patlıcanlar da fırından çıkıyor. Biraz soğumasını bekleyip kabuklarını soyup ince ince doğruyoruz.
Bir tencereye yağları koyuyoruz, hafif kızınca unu ekleyip 6-7 dakika kavuruyoruz. Daha sonra doğradığımız patlıcanları ekliyoruz. Hemen sonrasında sütü ekliyoruz. Sütü tamamen çekene kadar pişiriyoruz.
Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ve baharatları ekleyip iyice karıştıyoruz. Beğendimiz hazır.
Servis edeceğimiz tabağa önce beğendiyi yayıp üzerine eti koyup servis yapıyoruz.
Not: Tadı hala damağımda :)
Afiyet olsun!
No comments:
Post a Comment